SK24

Armoa terroristille

Yki Räikkälä - 01.09.2017 23:03

,

Ja edelleen uutta blogialustaa odotellessa jouduin tämänkin tekstin nyt linkkaamaan tänne, kun tämäkään ei mahdu tälle alustalle.

Eli armoa terroristille tai sitten ei. Armoa ei anneta eikä sitä pyydetä, tai sitten sitä annostellaan vaikka ei anella. Toiset anelevat, vaikka annostelu on siinä korkeammassa kädessä.

http://ykiraikkala.blogspot.fi/2017/09/armoa-terroristille.html

Liitteet ja linkit

Muokattu: 23.10.2017 10:24

Kommentit

Facebook Twitter
  • 5000
SS
SS 03.09.2017 19:50


Armo on lähes ylimaallinen tai -luonnollinen ominaisuus. Ansaitsemattoman rakkauden osoittaminen esim terroristeille vaatii syvän henkilökohtaisen vakaumuksen lisäksi puhdasta uskonnollisuutta, uskoa. Antaa pyyteetöntä armoa, kääntää toinenkin poski.

Suvaitsevaisuus (tunnustuksellinen) on eri laatuista, se on ymmärtämättömän armoa, realiteetit unohtavaa.

Silloin kun armo annetaan ihmiselle, pahaa tekoaan katumattomalle, toisen hyvyyskäsityksen kulttuurin kasvattamalle, asia voi saada kummallisia piirteitä. Armo annetaan silloin ihmiselle, kuin omalle veljelle. Armon saanut saattaa saada jatkaa ihmisen tuhoamiseen suunnattuja tekosiaan. Onko silloin oikein vai väärin antaa ansaitsematonta armoa?
On eri asia armossa, onko se yksityista vai yhteisöllistä.
Laki on säädetty sekä yksilön että yhteiskunnan turvaksi. Ulkopuolisen ei pidä/saa olla sen yläpuolinen missään valtiossa.

On menty puheissa jo niin pitkälle, ihmisarvo edellä, että näkee jo syytettävän jopa omaa yhteiskuntaamme terrorismin aiheuttajaksi. Tällainen väite vaatii vielä sulattelua saadakseen kansan ymmärryksen.
Ihmisarvo on tietenkin kaikille ihmisille sama. Voidaksemme vaalia tätä arvoa tulisi karkoituspäätöksen saaneiden palautusjärjestelmää demokratian lakeja noudattaen tehostaa ja sallia kansalaisten apu viranomaistoiminnan jatkeeksi. Eräänlaista lähetystyötä siis, vaikka eri suuntaista. Ihmisarvo-termin rinnalle tulisi nostaa yhteiskunnan etu.
Ihmisarvoisesti - kunnioittaen, arvostaen omaa lakiamme - meitä.

Merkitse asiattomaksi

Profiili

Porilainen, satakuntalainen. Kapeakatseista mietintää siitä, mihin uskomme, mihin luulemme uskovamme, mihin meitä patistetaan uskomaan, mikä meitä liikuttaa ja miksi jaksamme tarpoa paikallamme, taaksepäin ja toisinaan eteenpäin. En miellytä näillä kirjoituksillani ketään, paitsi itseäni. Kaikki blogistit haluavat miellyttää ensimmäiseksi itseään. Kuraa saa tulla, mutta joku roti siinäkin. Ilmoitan erittäin asiattomat kommentit moderaattorin likvidoitavaksi. Vastaan nimettömillekin kommentaattoreille, mutta jos ei kiinnosta niin en vastaa. En ole ylpeä, en nöyrä ja ylpeästi sellainen. Kommentit kertokoon kirjoittajistaan ja vastaukseni niihin itsestäni. Näillä mennään.

Tämä on rinnakkaisblogi varsinaiselle blogille, jossa kirjoitukset myös vähän pitempinä. Tässä on 5000 merkin yläraja. Osoite: http://ykiraikkala.blogspot.fi/

Päivitys: 4 - 8 /kk

Lisää kirjoittajan viestejä
message