SK24

Kuka ne logot suunnittelee?

Hei, me blogataan! - 29.06.2012 10:50

,
Pori Jazz 2012 - paras kesäfestivaali!

Pori Jazz-festivaalin taas lähestyessä meitä kesänuoria alkoi kiinnostaa, kuka ne jokavuotiset julisteet ja logot suunnittelee. Lähdimme ottamaan asiasta selvää.

Pori Jazz Oy:n toimistosta kerrotaan, että logojen takana on turkulainen mainostoimisto Moods Oy. Logoja aletaan suunnitella jo vuotta ennen seuraavia Jazzeja, joten vuoden 2013 juliste valmistunee piakkoin.

Otimme yhteyttä Turkuun ja kysyimme, miten logot päätyvät lopulliseen muotoonsa.

Kuka julisteet suunnittelee ja miten suunnittelijat valitaan?
– Suunnittelija on joka vuosi eri. Yleensä he ovat julistetaiteilijoita ja kriteerinämme on ollut kotimaisuus, kertoo mainosgraafikko Sebastian Berg.

Miten taiteilijan luomuksia muokataan markkinointia varten?
– Taiteilijan luomuksia ja värejä yksinkertaistetaan. Brändin pitää joka vuosi kuitenkin olla tunnistettava ja siitä on löydettävä yhtäläisyyksiä. Periaatteessa suunnittelut aloitetaan kuitenkin nollasta.

Jäämme innolla odottamaan vuoden 2013 ilmettä. Kesän 2012 logon voi bongata Porin kaduilta. Tämän vuoden Pori Jazz- video löytyy alta.

Liitteet ja linkit

Kommentit

Facebook Twitter
  • 5000
Hei, me blogataan!
Hei, me blogataan! 29.06.2012 10:50

http://www.youtube.com/watch?v=fSISwoGAe4E&feature=plcp

Merkitse asiattomaksi

Profiili

Saatat hyvinkin törmätä Porissa kameran ja kirjoituslehtiön kanssa kulkeviin nuoriin, Satakunnan Kansan kesätyöntekijöihin. He julkaisevat omaa juttusarjaansa läpi kesän blogissaan Hei, me blogataan!
Blogissa selvitetään muun muassa, millaisia tavallisuudesta poikkeavia kesätyö- ja harrastusmahdollisuuksia nuorille on tarjolla. Lisäksi juttusarjassa käydään aistimassa tunnelmia erilaisissa kesätapahtumissa.
Blogia kirjoittavat 15–20-vuotiaat Sofia Fransson, Waltteri Järvinen, Hanna Koskiahde, Meri Tuuli Laaksonen, ja Sofia Pamppunen.

Lisää kirjoittajan viestejä
message