SK24

Pönötys

Aimo - 12.09.2017 18:28

,

Katselin juhlavastaanoton kuvia. Ei muutu ihminen ei. Pystyyn nostetun sian näköistä porukkaa paljolti. Veronmaksajien piikkiin elätetyt ja porvarispuolueen läänityksellä elävät jaksavat kilistää maljaa. Tuloksista ei niinkään nyt väliä. Että kyllä taas kelpaa viisastella yleistietoa hieman vaativilla asioilla, keinoälyllä, digitiedolla, yleensä, menneillä ja muulla harrastuksella.

Minkä nuorena varastaa, se vanhana omistaa. Suurta kuvaa ei ymmärretä vaikka katsotaan Amerikan sarjoja. Pienipiirteistä on, kun on pientä ikänsä pelannut..

Siksi parasta muistella asioista, joita vielä muistaa.

Aloitan 80-luvusta. Silloin vasta pönötettiin vaikka koko sanaa ei tunnettu. Maaherra suojelijaksi milloin mihinkin messuun ja myös kaupunginjohtaja ja jopa apulaiskaupunginjohtaja saattoi olla jonkun tapahtuman suojelija. Nyt ei ole enää edes maaherraa saati apulaiskaupunginjohtajaa.

Virkaporukka matkaili monella autolla Helsinkiin, jossa kaikilla rahaa kuin rosvopäälliköillä ja varmaan ihan samalla tavalla hankittukin. Rahaa haettiin ministeriöistä ja muilta viisailta. Milloin työllistämistukikokeiluun, milloin syväsatamaan.

Nyt ei olla haettu aikoihin. Brysselissä on rahahana ja siihen yritetään tarttua sillä tekoälyllä. Ministeriön rahat jäävät paljolti Helsinkiin, sen tarpeisiin, katuihin ja raiteisiin ja muuhun härdelliin.

Mutta eipä juuri Brysselin nettiäkään kunnioiteta kun vain ns. EU-edustajien verovarojen turvin voi pistäytyä Brysselissä. Siellä kelpaa arvostella sitten kotimaan maataloustukia, yritystukia ja muuta tuhlausta. Niin kuin koko ikänsä verovaroista palkkansa saanutkin tekee. Helsingin tukia ei juuri arvostella. Avi tai Ely kukkoina tunkiolla.

Viihde on sitten 80-luvun muuttunut täysin. Ei enää c-kasetilta musiikkia. Nyt viihdettä perussuomalaisilta ja suoraan netistä. Moni tonttu-ukko kirjoittaa muistelmiaan mutta teeveessä joku Enbuske puskee maksetulla ajalla soopaa koko kansan nähtäväksi. Mutta saunavihtaa ei osaa tehdä tekoälyllä ei.

Ei ole helppoa. Ruotsissa ollut pitkään parempaa, siis koko ajan. Lähtisi moni sinne jos olisi nuoruutta ja oikeaa uskallusta. Mutta kun ei. Täytyy olla täällä ja moittia nykymeininkiä. Veroja ei haluta maksaa, vaikka koko ikä nautittu palkkaa verovaroista. Jupit ovat nyt kuusikymppisiä ja ylikin. Osa paennut Amerikkaan asti.

Paluumuuttajia Pori haki Ruotsista 30 vuotta sitten. Nyt kirjoitellaan Helsinkiin parempaa toivoen. Cityelämä valtaa alaa. Emäpitäjä, mm. Lavia, katoaa Helsingin pieniin ylihintaisiin koppeihin. Maaseutukaupungin ikääntynyt väki ei jaksa enää kävellä ja se pannaan istumaan city-linjaksi nimettyyn bussiin.

Vihapuhetta riitti ennenkin. Tapa talonpoika päivässä, julisti runoilija ja pääministeri säesteli uhkailemalla milloin nahkurin orsilla, milloin pilkkaamalla opposition tekotukkaa.

Nyt uusvanhaa kierrätetään uudessa kuosissa. Elvis Presley herätettiin henkiin Porin kirkossa ja televisiossa muistellaan Apollo-Sojuz yhteistyötä ennen kylmää sotaa. Mutta yhä useampi entinen tuttu on pannut muijansa kierrätykseen. Siellä se sitten pönöttää uuden kanssa vastaanotolla joku skoolauslasi kädessä.

Liitteet ja linkit

Muokattu: 13.09.2017 06:35

Kommentit

Facebook Twitter
  • 5000
Aimo
Aimo 20.09.2017 07:14

Juu, siellä kävin kuljeskelemassa. Ihmetytti tämä esitys ja sen ikä. Kunnostetaan välillä, uusilla paidoilla ja muulla rekvisiitalla. Hyvä niin. Ettei jää pelkkä risti jäljelle ihmiskuvasta.

Suomusalmen keskusta on ihan moderni. Jotenkin tyylikkäämpikin kuin Kuusamo, jonka keskustan ovat autioittaneet suuret peltihallimyymälät sen keskustan ulkopuolella.

Merkitse asiattomaksi
Kirsti Alén
Kirsti Alén 19.09.2017 21:14

Olet sitten kulkenut "Hiljaisen kansan" vierellä. Sieltä tulin minäkin just vast´ikään. Ovat puhutteleva näky kaikessa vaitonaisuudessaan. Kyllä pönöttää osataan Kainuun nälkämaillakin jos halutaan. Helsinkiläisille tämä joukko kävi ensimmäisenä esittäytymässä, olisiko ollut 90-lukua.

Merkitse asiattomaksi

Profiili

Kokemusta valtion, kunnallishallinnon ja yritystoiminnan puolelta. Myös pellolta, metsästä, tehtaasta, pikkufirmoista. Haluan parantaa elämän ympäristöjä, sekä työssä että vapaalla. Näkemykseni mukaan Suomen tulee kehittyä kansainvälistymällä. Harrastukset liittyvät kotimaan luontoon, liikuntaan ja kulttuuriin. Retkeilen, pelailen jääkentällä ja harrastan uusia ja vanhoja kirjoja sekä teatteria. Teatraalista työelämän näyttelemistä en hyväksy. En hyväksy ääriliikkeitä enkä sen paremmin harmaata tai mustaa taloutta. Työn sekoittaminen harrastuksiin inhottaa myös kuten myös harrastusten sekoittaminen työhön. Tämä koskee paitsi liikuntaa myös politiikkaa. Puhun eurooppalaisista kielistä myös mm. saksaa. Vapaalla ollessaan toiminut paitsi tulkkina myös valmentajana. Nyt isoisä.

Arvostan kansainvälisiä vieraita mutta erityisesti ihmisiä, jotka pyrkivät asettumaan tänne. Tulivat nämä sitten mistä päin maailmaa tahansa. Iloinen tai vapaa maailma sekä vähemmistöt joutuvat aivan liian usein puritaanisen keskiluokan, enemmistön hyökkäysten kohteeksi. Se on väärin. Niin Suomessa kuin isommissakin ympyröissä.

Lisää kirjoittajan viestejä
message