SK24

Trump, Putin ja Niinistö

Yki Räikkälä - 29.08.2017 11:53

,

Ja vielä uutta blogialustaa odotellessa. Eipä tämäkään teksti olisi tälle nykyiselle mahtunut.

Yleensä se menee niin, että myyntimies menee asiakkaan luo, eikä niin, että asiakas kutsutaan myyntimiehen luo. Mutta nyt näin kävi. Niinistön kutsun syy valkoiseen taloon tulikin sitten selväksi. Sinne pääsyn vaikeusaste on tiettävästi samaa luokkaa kuin on kamelin kulku neulansilmästä läpi. Mutta Trump siis toimi myyntitykkinä. Hän myy Suomelle runsaasti F18 -hävittäjiä ja muuta sotakalustoa. Näin hän totesi yhteisessä pressapressi-infossa. Niinistö tietysti kielsi asian näin olevan, onhan se selvä. Yle tiesi, että ”tarkka juristi kohtasi suurisuun”. Niinistö voi ollakin tarkka juristi, juristi ainakin, mutta tarkkanahan tai ainakin suppusuuna sitä pitää ollakin tällaisissa megalomaanisissa kaupoissa, kuten hävittäjähankinnassa, josta julkisuuteen ei ole kerrottu vielä mitään muuta kuin vaihtoehdot. Tottahan toki kilpailutukselta pitää näyttää. Tuskin silti on epäselvyyttä siitä, mistä ilmansuunnasta hävittäjät aikanaan tulevat. Kyse onkin lähinnä siitä, kumpi: Boeingin F18 vaiko Lockheedin F35. Trump ilmaisi nyt siis olevansa Boeingin myyntitykki. Mitähän sillä sitä Lockheedia vastaan on? Paitsi, että se ylihinnoitteli aluksi sen uuden ihmehävittäjän, F35:n.

Ja koko teksti siis jälleen täällä: http://ykiraikkala.blogspot.fi/2017/08/trump-putin-ja-niinisto-siina-valissa.html

Liitteet ja linkit

Muokattu: 23.10.2017 10:26

Kommentit

Facebook Twitter
  • 5000
Yki Räikkälä
Yki Räikkälä 01.09.2017 14:33

Niin oikein. Ja kyllä äänioikeus pitäisi rajata itsenäisessä asemassa oleville vapaille miehille, sellaisille, jotka ovat riittävän hyvässä taloudellisessa asemassa ja joita ovat porvarissääty, maata omistava talonpoikaissääty, ei kuitenkaan näiden lesket, ja pappissääty lukuuottamatta apupappeja ja muita kappalaisia.

Merkitse asiattomaksi
TT
TT 01.09.2017 14:05

Osui SS:n kommentista silmään kohta "Äänioikeuden arvostusta voisi petrata, palauttaa äänestysoikeus ikäänkuin juurilleen." Tuolla tosiaan saataisiin jotain muutosta aikaan Suomenkin poliittisessa kentässä. Ihan noiden juurien alkupään mukaisesti ensin äänioikeus pois naisilta. Ja miehiltäkin pois muilta, paitsi itsenäisyyden juurien alkuaikojen puolueita kannattavilta. Siis kepu, demarit ja kokoomus. Kaikki ne uudemmat vain sotkevat asioita.

Merkitse asiattomaksi
SS
SS 01.09.2017 08:17


Kansainvälinen ennaltaehkäisevä työ voidaan nähdä myös osana tai seurauksena tapahtunutta draamaa, jossa samalla partalapsi-termi rehabilisoitui.

Kotimaiseen ennalta ehkäisevään sosiaalityöhön tulisi todella satsata enemmän. Se positio on monelle vaan niin etäinen. Pitäisi mennä sivukujille ja peräkamareihin, suunnata apu, auttaa, ottaa mukaan. Ei tunnusteta oman maan apua tarvitsevia. Sekin ensimmäinen 500!!! miljoonaa joka menee pakolaisten hoitoon, olisi hyvä apu tähän. Oman kansan etu, jonka vaaliminen pitäisi olla valtionvallan ensisijainen tehtävä. Monessakin mielessä rauhaa edesauttava, moninkertainen hyöty. Onko ne opposition esilläpitämät koulutusleikkaukset suunnattu johonkin muuhun?

Maslowin tarvehierarkiassa turvallisuus on jopa kakkosena. Ensimmäinen on esim.hengitttäminen. Kun/jos ihmisen aivan perustarve kyseenalaistetaan sallimalla yhteiskunnassa uhkatekijöiden kasvu, vaikkapa sisäisen, alkaa ihminen hakea ulospääsyä.

Yhden ratkaisun siihen tarjoaa äänioikeus.

Äänioikeuden arvostusta voisi petrata, palauttaa äänestysoikeus ikäänkuin juurilleen. Sillä ei pitäisi olla ollenkaan yksiselitteistä, että se kuuluu kaikille yli 18-vuotiaille. Pienilläkin muutoksilla siinä saattaisivat ihmisten arvot, itsensä arvostus ja oma vastuu itsestään ja muista kehittyä kaikkia hyödyntävään suuntaan.

Mistä suunnasta se uhka lopulta tulee? Lännestäkö? Monet kokevat nykyään sisäistä uhkaa, vaikka monikulttuurisuudessa se on kai normi.
Mutta toisin on avun laita. Ihan imaisen avun.
Nimittäin on monilla paljon kokeneilla ihmisillä kokemusta, että varmin apu hädän hetkellä on tullut Suomen kansalle ja sen ihmiselle ylhäältäpäin. Sieltäkö kumpuaa sellainen hyvyys, että ollaan valmiita auttamaan muita, vaikka itse hukkuisimme mukana?

Merkitse asiattomaksi
Yki Räikkälä
Yki Räikkälä 31.08.2017 21:32

Toisaalta, oli Suomessa sitten mitkä hyvänsä hävittäjät, on niiden ainoa tarkoitus lähinnä tunnistuslennot, joilla käydään siipiä vaaputtamassa väärään ilmatilaan eksyneille ja käsketään suksimaan hittoon. Sotatilanteessa niillä ei muuta kuin vähän hidastettaisiin vääjäämätöntä. Sillä ainoalla mahdollisella tänne hyökkääjällä on materiaalia niin paljon, ettei Suomi ikinä saa hantiin panoon riittävästi. Sitten, tekninen varustelukilpailu on jatkuvasti käynnissä. Jos USA saisikin siitä f-35:sta toimivan ja soivan pelin, on Venäjällä jo suunnitteilla vastaava ja hiukan ylikin. Kaavailtu Mig-41 on huhuttu tulevan olemaan peräti avaruudessakin lentämään kykenevä ja nopeuskin siis sitä luokkaa.

Merkitse asiattomaksi
Yki Räikkälä
Yki Räikkälä 31.08.2017 16:25

Itse asiassa täytyykin tarkentaa tätä ilmansuuntadetaljia. Nimittäin joka ainoa nyt esitetty vaihtoehto tulee suunnilleen samasta ilmansuunnasta, lännestä. Mutta muut kuin Boeingin ja Lockheedin ehdokkaat ovat lähinnä muodon vuoksi esillä. Tottahan toki ne hävittäjät hankitaan USA:sta. F-35 on kallis karkki, mutta siihen lienee kenraalit ja sotateknokraatit meillä lumoutuneet. Veikkaan niitä nyt tässä vaiheessa.

Mitä tulee siihen, mistä maasta ne pitäisi hankkia ja pitäisikö niitä ylipäätään hankkia, en omasta vajavaisesta tietämyksestäni johtuen sano mitään. Sen tiedän, että nämä kaikki muut armeijan lelut, tykkeineen, panssareineen, ohjuksineen ja sota-aluksineen tulevat viemään aika helkutin osan valtion budjetista ja se tuntuu muualla.

Siitä, kuinka tarpeellisia nämä hankinnat ovat, ei saada mitään mitattavaa faktaa. Ne toimivat vain ns. "pelotteena" tai "pidäkkeenä", muta tuskinpa saadaan milloinkaan selville sitä, toimivatko ne sellaisina vai olivatko vain pelkkä turha kuluerä. Sen sijaan, jos ennalta ehkäisevälle sosiaalityölle yrittää saada varoja, tulee heti ja välittömästi torppaus, että ei siitä mitään vastaavaa hyötyä saada. Että hukkaan menee. Tai sitten annetaan vähän, että vähenisi ruikutus.

Merkitse asiattomaksi
SS
SS 31.08.2017 15:19


Voi voi kun maailma sellainen kun on. Pitää varautua, samankaltaistaa, tasa-arvoistaa, samanmittaistaa ja myös paapoa puolustuskyvyttömien mielipiteitä samanaikaisesti. Voi valtio raukkaa. Voi meitä.
Hyvien naapurussuhteiden hinta on nyt sellainen, kalliiksi käy. Ei kukaan halua sotaa eikä sotimaan. Onhan se ihmeellistä!
Raataja rahanalaisen ei kuitenkaan tarvitse ripotella päälleen tuhkaa.
Ei pasifismi-uskolla natsismiakaan rakennettu ja vaan hävitettiin... Toivo elää, ihminen muuttuu... Osa kyllä muuttuukin, usein meillä vain ja yksin oman mukavuuden sallimissa puitteissa. Demokratia antaa mahdollisuuden ulkoistaa itsensä vastuusta. Voi meitä.
Ei siis nyt selvinnyt, että mistä suunnasta ne hävittäjät pitäisi hankkia. Se kylllä tuli selväksi mistä ei. Ja onko se uhkakuva mahdollisesti missä suunnassa. Voitaisiinko tulla toimeen ilman hävittäjiä ja pyssyjä, voi voitaisiinko?
Lähtökohtanako puolustamattomuus jossa vihollinen on käsivarren osoittamassa suunnassa? Vai onko se sielläkään?... Toiseen suuntaan kun ei voi enää osoittaa, se on jo vaihdettu rauhaan.

Merkitse asiattomaksi

Profiili

Porilainen, satakuntalainen. Kapeakatseista mietintää siitä, mihin uskomme, mihin luulemme uskovamme, mihin meitä patistetaan uskomaan, mikä meitä liikuttaa ja miksi jaksamme tarpoa paikallamme, taaksepäin ja toisinaan eteenpäin. En miellytä näillä kirjoituksillani ketään, paitsi itseäni. Kaikki blogistit haluavat miellyttää ensimmäiseksi itseään. Kuraa saa tulla, mutta joku roti siinäkin. Ilmoitan erittäin asiattomat kommentit moderaattorin likvidoitavaksi. Vastaan nimettömillekin kommentaattoreille, mutta jos ei kiinnosta niin en vastaa. En ole ylpeä, en nöyrä ja ylpeästi sellainen. Kommentit kertokoon kirjoittajistaan ja vastaukseni niihin itsestäni. Näillä mennään.

Tämä on rinnakkaisblogi varsinaiselle blogille, jossa kirjoitukset myös vähän pitempinä. Tässä on 5000 merkin yläraja. Osoite: http://ykiraikkala.blogspot.fi/

Päivitys: 4 - 8 /kk

Lisää kirjoittajan viestejä
message