SK24

Valtaa, politiikkaa ja satasotea

Raili Parkkinen - 01.09.2017 17:06

,

Monissa maissa,lähellä ja kaukana on vallan haluisia henkilöitä. He käyttävät valtaa pelotteluun omaa kansaa ja muita maita kohtaan. Mihin sekasortoinen maailma on menossa. Kansalaiset säntäilevät sinne tänne säilyttääkseen henkensä. Suomessa kuitenkin on vielä suhteellisen hyvin vallan käytön suhteen. Kellään ei ole niin paljon valtaa,.ettei häntä pystyisi laittamaan syytteeseen. Niin kuin nyt on nähty. Kaatuu isommatkin poliisijohtajat ja lakimiehet. Aina joku vahtii vääryyksien tekijöitä.

Vähän aikaa pystyy huijaamaan, mutta pelko on puserossa laittomuuksien tekijöillä. Poliittisessa elämässä tapahtunee virheitä ja ylilyöntejä. Vaaleissa harvoin vaihtuu koko päättäjäkunta, samoilla mennään seuraava istunto kausi. Ei sitä aina tiedä, onko tulokkaat vielä huonompia. Parempi vanha tuttu kuin uusi tuntematon.

Maakuntahallitusta, ehkä, päästään äänestämään seuraavaksi.

Satasoteakin on vekslattu moneen suuntaan, ratkenneeko koskaan. Jokainen voi tutustua satasoten etenemiseen sivulla www.satasote.fi

Se näytti ihan pelilaudalta. Välillä mennään eteenpäin ja taas kaksi askelta taaksepäin. Vuonna 2019 pitäisi olla valmista. Kuka siellä sitten käyttää valtaa on vielä epäselvää. Mennäänkö parempaan suuntaan vai ei. Keskittäminen ei ole asiakkaiden kannalta aina parempi juttu, eikä työntekijöiden.

Raumalaiset eivät hyvällä katso leikkaushoitojen siirtämistä Poriin. Syntymässä he jo käyvät Porissa.

Monen ihmisen matka terveyspalveluihin pitenee, vaikka valinnan mahdollisuudet lisääntyvät. En ole läheskään kartalla satasotesta, päätöksistä ja uudistuksista. Toivottavasti päättäjät ovat ja tekevät hyviä päätöksiä.

Liitteet ja linkit

Kommentit

Facebook Twitter
  • 5000
Kokenut
Kokenut 01.09.2017 18:28

Suomessa eivät vallan ns. kahvassa kiinniolevatkaan käytä valtaa. Jotain yritetään tehdä, mutta kun muutama äänekäs yksilö pahoittaa mielensä tai somessa muuten vain repeää, se sitten perutaan. Valtaa olisi se, että ideat toteutetaan ihmisten pöyristymisistä riippumatta. Aina joku pöyristyy, teki mitä tahansa tai oli tekemättä mitään.

Sotepuolikin on kunnossa. Se "so", eli sossu jakaa tai muuten tuhlaa kaikki rahat, mitä budjetista irti saa. Yleinen hyvinvointi, eli kaikkien ihmisten hyvinvoinnin summa, ei siitä riipu kenelle antaa ja kenelle ei. Myös soten "te"-puoli toimii tärkeissä asioissa kuten ennenkin. Kun henki on vaarassa, ambulanssi kyllä tulee ja tietää minne vie. Elämän ja kuoleman ero ei riipu poliitikoista eikä virkamiehistä, vain lääketieteen taso ja hommaan käytettävissä oleva rahamäärä vaikuttaa. Soten näprääminen vaikuttaakin lähinnä mukavuuspuoleen ja siihen, paljonko oman terveyden hoidon kustannuksista pitää maksaa omasta pussista ja paljonko voi rokottaa muilta. Ja paljonko alalla työskentelevät ja laitoksia omistavat pystyvät hommalla rahastamaan.

Eli ei huolta, elämä jatkuu kuten ennenkin.

Merkitse asiattomaksi

Profiili

Kirjoittelen omaksi ilokseni. Kirjoitan muitakin blogeja. www.liikkuvaihminen.blogspot.com www.puutarhapolunvarrelta.blogspot.com www.kirjatkansineen.blogspot.com

Kaikkea ei kannata ottaa vakavasti, en minäkään ota.

Kirjoittaminen antaa paljon minulle. Olen saanut rohkeutta jopa kirjojen kirjoittamiseen. Olen itekirjailija, joka kirjoittaa, vaikka kukaan ei lukisi kirjoituksiani.

Lisää kirjoittajan viestejä
message