SK24

Viimeisimmät kirjoitukset

Porin metsä

Aimo - 18.09.2017 07:44

Laittoivat Porin päivän teemaksi metsän ja julisteeseen myös. Oikein hyvä niin. Metsäsuomalaisten Porissa tykätään asiasta paljon. ”On monta viisasta miestä, mutta ei toisaalta yhtään hullua puuta” Porilainen tuntee filosofin viisauden.

Porin metsää on käytetty monipuolisesti. Se on energian ...

Pönötys

Aimo - 12.09.2017 18:28

Katselin juhlavastaanoton kuvia. Ei muutu ihminen ei. Pystyyn nostetun sian näköistä porukkaa paljolti. Veronmaksajien piikkiin elätetyt ja porvarispuolueen läänityksellä elävät jaksavat kilistää maljaa. Tuloksista ei niinkään nyt väliä. Että kyllä taas kelpaa viisastella yleistietoa hieman vaativilla asioilla, keinoälyllä, digitiedolla, yleensä, ...

Ulkoilmaelämä

Aimo - 05.09.2017 06:05

Nyt kun moni urheiluseura on muuntunut jumpparyhmäksi tai salibandyjoukkueeksi niin lehdissä kummastellaan, että eläkeikäiset ovat vallanneet kuntosalit. Itselleni ei mikään yllätys.

Maailma muuttuu. Frisbee-golf ja skeittaus ovat nykyisin maailmalla eniten suosiotaan kasvattavat lajit. Kumpaakin kaavaillaan jo olympialajeiksi. Ensin ...

Ruma kaupunkikylä ?

Aimo - 25.08.2017 10:04

Ennen muinoin kun paperitehdaskaupunkiin mentiin niin tiedettiin miltä sekä raha että köyhyys samanaikaisesti haisevat. Porin lisäksi Valkeakoski, Äänekoski, Mänttä ja Kuusankoski olivat ylpeitä asiasta.

Nykyisin puhutaan kaupunkien rumuudesta, arkkitehtuurista. Paitsi Porissa, jota vaivaa kokokompleksi, ollaanko kymppikerhossa. Kyllä laatu ...

Haasteellinen ikä

Aimo - 21.08.2017 16:33

Eläkeläisillä riittää haastetta. Vertaistukea saa kahvikööristä, joka raportoi kuolleista tutuista; muina aiheina ovat sairaudet ja oma lääkitys. Kumpikin kiinnostaa, koska ovat lähimpänä itseä.

Ongelmia riittää; puolison sairaus, lapsen avioero, lastenlasten kouluongelmat. Omien muistihäiriöiden ja kremppojen ohessa pitäisi ottaa ...

Suomalainen itsetunto

Aimo - 08.08.2017 06:35

Oikein odottaa, että presidentinvaalit kunnolla käynnistyvät. Saadaan maltin mallia kansalle ulkolaiseen suhtautumisessa. Kotimainen itsetunto on kuitenkin parasta. Säät ovat aina mitä parhaita, luonto aina kaunis. Eikä kotimaista mökkikesää voita mikään. Paitsi kaupunkifestari. Ja loma ulkomailla.

Nyt vallalla on ...

Marjanpoimijan tienestit

Aimo - 27.07.2017 18:11

On tehty uutista marjanpoimijoiden palkkaeroista. Tuntiliksa vähän päälle kympin mutta mustikan poiminta ei tuota sitäkään kun yrittäjän statuksella tekee.

Joka alalla tienesti vaihtelee. On riippuvainen ahkeruudesta ja tuloksesta. Tai ainakin noin pitäisi olla.

Maassa on pilvin ...

Vieraanvaraista

Aimo - 16.07.2017 12:15

Suomalainen ei ole onnellinen jokaisesta meille tulevasta vieraasta.

Kuninkaallisia on käynyt ja niistä on kuitenkin tykätty. Ja pian tulee myös onneksi Putin käymään.

Porilainen osaa olla kesävieraan kanssa ihan lystikseen. SuomiAreena ja Jazz ovat antaneet rutiinin. ...

Tupakkavalistus

Aimo - 07.07.2017 11:51

Kun 90-luvulla kerrottiin, että tupakoitsijat ajetaan pian nurkkaan niin hommalle vain naureskeltiin. Nyt kun hommaa yritetään tosissaan niin naureskelu jatkuu. Runsas kymmenen vuotta niin koko maa on sitten savuton. Mutta aina tarvitaan aamusavut, ruokasavut, kahvisavut.

Savuttomuuden aatteelle ei ...

Vanhan kirjallisuuden päivät Sastamalassa

Aimo - 01.07.2017 19:35

Luin, että kirjallisuus on selviytymiskeino. Painettuun sanaan on joskus hyvä uskoa. Siis joskus ainakin.

Vanhan kirjallisuuden päivien kävijäjoukko koostuu bibliofiileistä ja myös paljolti eläkkeellä olevista kansankynttilöistä. Entisille äidinkielenopettajille se on ihan must. Moni täydentää kokoelmaansa, vanhaa oppikirjaa, luonto-opasta, ...

Suomalainen alakulo

Aimo - 20.06.2017 07:05

Juhannussään oletettu surkeus saa aikaan aidon asenteen. Näin meillä menee, kaikki pieleen vuoden valoisimpanakin aikana. Ei muuta kuin kielteistä uutista odottamaan. Olemme poikkeuksellinen, varmaankin ihan valittu kansa. Muualla säät suosivat.

Keskikesän valossakin ymmärretään mielensä pahoittajaa. Samaa sakkia ollaan. ...

Käärmeenpesä ?

Aimo - 13.06.2017 11:53

Kuntavaalin myötä Pori sai taas uudet jäsenensä kaupunginhallitukseen, lautakuntiin ja muihin johtokuntiin. Onnea valituille.

Helppoa ei ole koska Porin muutokseen vaaditaan uutta otetta. Uutta ja parempaa halutaan kaupunkisuunnitteluun, yrityselämään, halutaan torin elävöitystä ja kadut kuntoon sekä myös kauppahalliin ...

Sanan rieska

Aimo - 06.06.2017 07:20

Kun kiertää Porissa Luotojen alueelle tulevia vanhalestadiolaisten suviseuroja varten osin jo varustellun alueen niin tajuaa, että suuresta on kyse. Ja työtä on viikon mittaisen tapahtuman vuoksi tarjolla mm. liikenteenohjauksessa, mobiilihotellin tai lukuisten kahviloiden ja ravintoloiden pyörittämisessä. Suljetusta tilaisuudesta ei ole ...

Presidenttipeliä

Aimo - 30.05.2017 07:14

Kyllä taisi käydä niin, että Sauli vihelsi presidenttipelin poikki kun itse ilmoitti ryhtyvänsä. Muiden mahdollisuudet kalpenivat silmissä. Niin se vain menee.

Vuosikausia on meillä presidenttipeliä pelattu niin, että monen sortin kommentaattorit ja muut politiikan pelurit ovat riehaantuneet. On ...

"Vaihtoon vain . .tana"

Aimo - 22.05.2017 07:23

Ulvotaan sutena vaatimassa milloin minkäkin henkilön potkuja. Jääkiekon päävalmentajaa vaativat huonohermoisimmat ulos. Ja kun Ruotsi voitti niin vielä pahempi. Käsittääkseni pahimmat vaatijat eivät itse pysy pystyssä luistimilla saati polkupyörällä.

Someraivo lienee monille jonkin sortin itsensä tehostamista, sellaista omaterapiaa ...

Profiili

Kokemusta valtion, kunnallishallinnon ja yritystoiminnan puolelta. Myös pellolta, metsästä, tehtaasta, pikkufirmoista. Haluan parantaa elämän ympäristöjä, sekä työssä että vapaalla. Näkemykseni mukaan Suomen tulee kehittyä kansainvälistymällä. Harrastukset liittyvät kotimaan luontoon, liikuntaan ja kulttuuriin. Retkeilen, pelailen jääkentällä ja harrastan uusia ja vanhoja kirjoja sekä teatteria. Teatraalista työelämän näyttelemistä en hyväksy. En hyväksy ääriliikkeitä enkä sen paremmin harmaata tai mustaa taloutta. Työn sekoittaminen harrastuksiin inhottaa myös kuten myös harrastusten sekoittaminen työhön. Tämä koskee paitsi liikuntaa myös politiikkaa. Puhun eurooppalaisista kielistä myös mm. saksaa. Vapaalla ollessaan toiminut paitsi tulkkina myös valmentajana. Nyt isoisä.

Arvostan kansainvälisiä vieraita mutta erityisesti ihmisiä, jotka pyrkivät asettumaan tänne. Tulivat nämä sitten mistä päin maailmaa tahansa. Iloinen tai vapaa maailma sekä vähemmistöt joutuvat aivan liian usein puritaanisen keskiluokan, enemmistön hyökkäysten kohteeksi. Se on väärin. Niin Suomessa kuin isommissakin ympyröissä.

message