SK24

Viimeisimmät kirjoitukset

Gissat Gallessa

Gurmeegissat - 30.10.2017 19:35

Viisi gissaa kokoontui syyskuun lopussa Steak & Whisky House Galleen. Pienellä porukalla ehdittiin nautiskella vain muutama ruokalaji ja näistäkin suurin osa on listan uudistuttua kadonnut valikoimasta.

Alkuoruokalistalta maistettiin etanoita, mozzarella-tomaattia ja kylmäsavulohicarpacciota.
Gallen etanoihin voi aina luottaa, hyvä ...

Perinteisistä perinteisin

Gurmeegissat - 24.09.2017 20:02

Sateisen päivän iltana, puolentoista vuoden tauon jälkeen gissat kokoontuivat Andaluciaan, pitkän linjan porilaiseen pihviravintolaan.

Monipuoliselta listalta alkuruuiksi valittiin riimisuolattua poroa, savustettua tomaattikeittoa, etanoita sekä katkarapukasari.

Porossa oli vahva katajanmarjan aromi, joka miellyttää varmasti ginin ystäviä. Suolaa ...

Joen rannalla

Gurmeegissat - 24.07.2017 21:48

Kesäkuussa Gurmeegissat tutustuivat uuden omistajaparin isännöimään Hotelli-Ravintola Rantakartanoon. Kuten nimikin kertoo, Rantakartano on hotelli ja ravintola, jossa on vietetty monet juhlat vuodesta 1990 alkaen.
Rantakartano keskittyy siis majoitukseen ja juhliin, mutta pienemmillekin ryhmille on tilauksesta saatavilla myös ruokaa.

Gissat korkkasivat Borgin

Gurmeegissat - 16.06.2017 12:04

Toukokuun lopun aurinkoisena iltana Gurmeegissat kokoontuivat kokeilemaan Porin ravintolakentän uusimman tulokkaan, Borgin tarjontaa.

Heti alkuun meitä hemmoteltiin keittiön tervehdyksenä Borgin omalla drinkillä, joka sisälsi Parfait Amour –likööriä sekä cavaa. Maku oli mielenkiintoinen ja sopi mukavasti illan aloitukseksi.

Huhtikuun herkuttelut

Gurmeegissat - 24.05.2017 19:06

Huhtikuussa Gurmeegissat kokoontuivat pitkästä aikaa maistelemaan aasialaisia herkkuja Porin ensimmäiseen nepalilaiseen ravintolaan, Yak & Yetiin.

Hintaan Ruokiin kuuluu salaattipöytä, josta löytyy muun muassa todella hyvä kaalisalaatti, hivenen tuliset perunat ja ohuen ohut leipä.
Alkuruokalistalta kokeiltiin friteerattua kasviksia eli ...

Maaliskuun meksikolaiset

Gurmeegissat - 24.04.2017 19:45

Kevättä odotellessa oli aika testata uudistunut Amarillo. Perusteellisen päivityksen läpi käyneen ravintolan uusi ilme on värikäs ja raikas. Muun muassa juomalasit ja karahvit noudattavat värikylläistä linjaa, sointuen hienosti seinien ja ruokalistan sävyihin. Pöytiä ja tuoleja on monia erilaisia. Osa istuimista ...

Gurmeegissat Gallessa

Gurmeegissat - 19.03.2017 11:09

Helmikuussa kokoonnuttiin Porin parhaimpien ravintoloiden joukkoon yleisesti liitettyyn Steak & Whisky House Galleen. Arkisesta tiistai-illasta huolimatta ravintolassa oli runsaasti ruokailijoita. 

Ravintolan ruokalista on vierailumme jälkeen muuttunut, eikä blogia kirjoittavalla gissalla ole täydellisiä muistiinpanoja annoksien sisällöstä. Moni maistelemistamme ruokalajeista ...

Tusinasynttärit

Gurmeegissat - 27.02.2017 19:33

Reilun vuoden tauon jälkeen gissat lähtivät taas Huviretkelle. Gurmeegissojen 12-vuotisjuhlaa vietettiin suurehkolla porukalla lähes tyhjässä ravintolassa.
Vuoden 2015 marraskuussa Huviretken lista oli juuri uudistunut ja samalla menulla mentiin edelleen. Lisänä oli erillinen Wellness Menu, jonka tarkoitus oli varmaankin palvella vuoden ...

Paluu pikkujouluihin

Gurmeegissat - 29.01.2017 20:55

Gurmeegissat kokoontuivat joulukuussa juhlistamaan pikkujouluja Café Antoniin, joka myös gastropubina tunnetaan. Tässä tarinassa luetellut ruuat eivät kaikki löydy netissä olevalta listalta, paperinen versio taisi olla vähän iäkkäämpää mallia.

Alkuruokavalikoimasta maistettiin valkosipulietanoita, kana-caesarsalaattia ja rapu-caesarsalaattia.

Etanat eivät ...

Arki-iltana Amadossa

Gurmeegissat - 18.12.2016 08:38

Marraskuun kokoontuminen oli Keskusaukion laidalla Amadossa. Paikka on vaihtanut omistajaa viime käyntimme jälkeen ja uteliaina lähdimme katsomaan, onko listalla tapahtunut muutoksia.
Mukava uutinen huonojalkaisille tai muuten laiskoille on se, että Amadosta löytyy nykyään hissi.

Alkuruokanalista käytiin Caesar-salaattia lukuunottamatta ...

Arkisella illallisella

Gurmeegissat - 17.11.2016 19:55

Iloinen gissalauma kokoontui lokakuun herkutteluhetkeen Martinaan. Ilta aloitettiin perinteisestä salaattipöydästä, jonka tarjonnasta erityisesti leipä keräsi kehuja.

Alkuruuaksi kokeiltiin Martinan etanoita sinihomejuustolla sekä lohicarpacciota.
Etanat jakoivat mielipiteitä. Toinen gissa arveli, ettei annos petä koskaan, hyvää oli. Toisen mielestä etanat ...

Gissoille passaa Pašša

Gurmeegissat - 01.10.2016 17:14

Syyskuussa gissakerho kokoontui ihmettelemään suhteellisen uutta tulokasta Porin ravintolaelämässä, Antinkadulla sijaitsevaa Paššaa. Samassa tilassa on aiemmin sijainnut mm. pizzeria, kreikkalainen ravintola ja taisi jossain vaiheessa tarjolla olla sushiakin.
Nyt valikoimassa oli pääasiassa pihvejä, pizzaa ja pastaa.

Varsinaisia ...

Herkkuhetki italialaiseen tyyliin

Gurmeegissat - 18.09.2016 20:05

Elokuun lopussa gissat kokoontuivat kokeilemaan kesällä uudistunutta Rossoa. Ravintolan sisustus on uudistunut täysin, värit ja ilme on raikastunut entisestä huomattavasti.
Remontin myötä myös ruokalista on laitettu uuteen kuosiin. Menun valikoima oli jonkin verran supistunut entisestä.

Rosson perinteinen ...

Laadulla on hintansa

Gurmeegissat - 16.06.2016 13:16

Loppukevään gissakokoontuminen oli ravintola Buccossa. Herkuttelijoita varten oli henkilökunnan puolesta varattu oikein viihtyisä kabinetti.

Alkuruuaksi maisteltiin etanoita, kuohkeaa sokerihernekeittoa uppomunalla ja pekonilla höystettynä, vasikan paahtopaistia tonnikala-kapriskastikkeella sekä paistettuja kampasimpukoita kera ankanmaksan.

Sokerihernekeitto oli ”järkyttävän hyvää”, annos ...

Neitsyys meni

Gurmeegissat - 18.04.2016 18:57

Kohtaamisissaan gissoilla on tapana syödä pitkän kaavan mukaan. Huhtikuussa, ensimmäistä kertaa 11-vuotisen historiansa aikana, Gurmeegissat valikoivat ateriansa buffet-pöydästä. Poikkeukseen oli hyvä syy, sillä halusimme testata, mitä yhdellä uusimmista porilaisista ravintoloista on tarjolla. Ja taisi siinä samalla mennä muutamalta sushi-neitsyyskin.

Profiili

Gurmeegissat on porilaisten naisten vapaamuotoinen klubi, jonka jäsenet syövät kerran kuussa pitkän kaavan mukaan paikallisissa ravintoloissa.
Gurmeegissat on kokoontunut säännöllisesti jo yli kymmenen vuoden ajan. Perustajajäseniä on aktiivikokoonpanossa mukana edelleen ja uusia gissoja värvätään sopivan tilaisuuden tullen.
Tässä blogissa on tarkoitus kuukausittain raportoida Gurmeegissojen kokemuksista porilaisissa ravitsemusliikkeissä.

message