SK24

Viimeisimmät kirjoitukset

Lankonkia Eurajoen Säppiin.

Kirsti Alén - 10.09.2017 14:06

Särähtää korvaan tuo Eurajoen Säppi!
Totta kumminkin.


Säpin majakkasaarella uusittiin laituria ja lankonkeja toukokuussa. Syyskuun toisella viikolla urakkaa jatkettiin. Porin kaupunki osallistui tuntuvalla työpanoksella Säpin talkoisiin. Savotan varsinainen järjestäjä oli Metsähallitus.

Metsähallitus hoiti monimuotoisen ...

Pyhäjärvessä nyt järvihilloja, järviluumuja 2015.

Kirsti Alén - 13.08.2017 15:42

Vesi on ollut kirkasta ja kylmää. Muikut pieniä ja uimarit harvassa.
Moneen ehtivä ystävä taitaa olla matkalla järven suojeluhistorian lehdille.

Tavoilleen uskollisena hän käy uimassa satoi tai paistoi. Tutun rannan pohjassa jokin karhensi jalkapohjia. Kosketus ei sattunut eikä ...

Käki ei pesää tee.

Kirsti Alén - 04.08.2017 13:20

Luvian vanhainkoti lakkasi aikoinaan olemasta vanhainkoti. Siitä tehtiin Käenpesä. Kuinka kumminkin kaikista mahdollisista linnuista juuri käki. Olisi vanhusten palvelukeskus nimetty vaikka Linnunpesäksi. Jokainen olisi voinut valita mieleisensä linnun kyseisen luvialaispesän rakentajaksi. Käki tunnetaan paitsi kukkumisesta myös loisimisesta toisten lintujen pesissä. ...

Purjepaatit antoivat tilaa kansanperinteelle

Kirsti Alén - 29.07.2017 21:48

Naapurin Isoisäntä käväisi Savonlinnassa hätäseen. Olisi hän voinut viipyä pidempäänkin. Tulla vaikka Turkuun lauantaiksi. Kohtuullinen kortteeripaikka olisi löytynyt lähitienoolta. U-käännöksellä tai ilman.

Eurooppalaiset suuret ja varsinkin pienet kansakunnat ovat mennä viikon juhlineet porukalla kansanperinnetapahtuma Europeadessa. Ehkä Isoisännälläkin olisi ...

Ivan sai suurvoiton - nyt on Sinun vuorosi!

Kirsti Alén - 20.07.2017 21:26

Pääsin opintokäynnille Särkänniemeen. Kahta kymmenvuotiasta ei ollut lupa lähettää kunnallisen nuorisotyön järjestemälle huvipuistoreissulle ilman aikuista. Retkimummin pesti tuli nopeasti. Heti huomisaamuna! Päivä meni hyvässä yhteisymmärryksessä, mutta pureskeltavaa jäi.

Retkimummille oli ihmeitä enemmän tarjolla kuin Särkänniemen ties kuinka monta ...

Suomalainen lukee muttei osta. Hän lainaa.

Kirsti Alén - 11.07.2017 20:38

Google antaa satatuhatta vastausta kysymykseesi.
Kirjastonhoitaja yhden.
Sen oikean.

Kirjastolaisten ammattitaidolle ja laaja-alaiselle osaamiselle annettiin varaukseton tunnustus. Kirjaston käyttöön tarvitaan opastusta. Sitä hoitavat omalta osaltaan päiväkodit, koulut ja oppilaitokset. Kunhan lähikirjastot ovat saavutettavan matkan päässä. Poliittista harakiriä ...

Avioliittomarkkinat Kirvatsissa

Kirsti Alén - 01.07.2017 19:17

Otsikko ei porilaisessa mielenmaisemassa ole varsinainen uutispommi. Markkinat ovat pyörineet Kirjurinluodossa iät ja ajat milloin minkäkin teeman ympärillä. Tehokkaasti, tulosta synnyttäen.

Perhesosiologiassa avioliittomarkkinat on vakiintunut, tieteellinen käsite. Rinnalle on nostettu suurinpiirtein samaa tarkoittava pariutumismarkkinat (mm. sosiologi Henry Laasanen ...

Lallin saattelemana Pyhän Henrikin vaelluksella.

Kirsti Alén - 18.06.2017 20:22

Turusta Köyliön Kirkkokarille ja edelleen Pyhän Henrikin saarnahuoneelle on jälleen vaellettu. Viimeinen taival Kokemäen Ylistaroon Köyliöstä tapahtui armollisesti bussikyydillä. Viime maanantaina parikymmentä kulkijaa lähti matkaan enimmillään jopa 30 km päivässä tarpoen. Nuorimmat noin 10-vuotiaita.

Pääsin pieniin, mutta merkityksellisiin huoltohommiin, ...

Tekevälle sattuu!

Kirsti Alén - 21.03.2017 17:49

Sanoi tohtori osakseni tulleesta hoitovahingosta.


Sattuu kyllä muillekin.

Aakkosten alkupuolen kirjaimistoon kuuluva kauppaketju mainostaa alkuviikon tarjouksinaan "maailman parhaita makuja". Tarkasti lukien kyseessä on suomalaisia lihatuotteita, huomattavan pienellä präntillä.

Raskaalla painomusteella ja isolla fontilla ...

Tasa-arvon päivä meni jo

Kirsti Alén - 20.03.2017 16:43


" Toinen töissä, toinen kotona - miten jakaa menot ?"
Vauva.fi sivuilla on käyty moni-ilmeistä keskustelua aiheesta. Sitaattien sisällä lainauksia kommenteista, joita sivustolta löytyy runsaasti laidasta laitaan.

"Olen jäämässä hoitamaan kotiin vauvaamme, mutta ongelmana on raha. Miehestä ...

Ameriikan sotilashenkilöstö aktiivisena

Kirsti Alén - 20.02.2017 11:32

Maailmanmenoa ihmetellään Trumpin twiittausten myötä. Liittovaltion armeijan ylemmät toimihenkilötkin ovat tahollaan kunnostautuneet - varsinkin arktisen ulottuvuuden suhteen.


" Saisivat nuo USAn "upseerit" lopettaa suomalaisten "ikääntyvien" naisihmisten vokottelun. Mulle on tullut niitä sotilaspukuisten upseerien kaveripyyntöjä säännöllisesti. Tällä viikolla ...

Hiihtäjä löytyy ladun, suutari verkkojatan päästä.

Kirsti Alén - 13.02.2017 20:48

Tarvittaessa korpit auliisti avustavat.

Jäällä liikkumisen aika on nyt! Päivä paistaa, jäätä riittää taivaanrantaan asti. Miltei mikä tahansa kulkupeli vie taivaltajaa eteenpäin. Nietokset eivät ole esteenä eikä jää paljaana pelikirkkaana luistinratana. Kiitos tästä!

Karvakaveri pistää nelivedon ...

Multitaskaus - ei moniraskaus

Kirsti Alén - 05.02.2017 20:41

Näitä englannista väännettyjä uudis-sanoja riittää. Kuukkelointi antoi monitaskaukseen tulokseksi moniraskaus. Käytännön elämässä sanat voisivat kyllä merkitä samaa - monen asian tekemistä samanaikaisesti.

Ihmisen aivoja ei ole luotu multitaskaamiseen siksipä hommat harvoin onnistuvat. Pidemmän päälle sen yrittäminen stressaa yrittäjänsä ...

Tuskanhikeä pukkaa Postin puolesta.

Kirsti Alén - 26.01.2017 21:37

Ei mennyt ministeri Berneriltä tieliikenteen päivitys ihan putkeen. Vaan ei ole hallitus Postinkaan kanssa kuusella mitä trendejä liikkuu. Kannattaisi haistella ilmaa tarkemmin!

Hallitus esittää postin jakeluun muutosta: Taajamissa, joissa toimii sanomalehtien varhaisjakelu, jaettaisiin kirjepostia kolmena päivänä viikossa. Maaseudulla ...

Virta venhettä vie

Kirsti Alén - 15.01.2017 22:36

Sydäntalven viikonlopun uutisotsikot kertovat hukkumisonnettomuudesta Lohjan Kaivoslammella, suomalaisen miehistön meripelastustehtävistä Englannin kanaalissa, myrskyristelyiksi muuttuneista viihde-ja huvireissuista Itämerellä. Vesillä tehdään työtä, harrastetaan ja shoppaillaan, vaikka sitä ei jääpeitteisten sisävesien äärellä tulekaan ajatelleeksi.

TT Heikki Leppä oli kokenut harrastajasukeltaja, pappi, ...

Profiili

Yrittäjyys, viherpiiperrys ja hidastuskaistalla eteneminen ovat toimiva kokoonpano.
Olen liikkeellä niin Satakunnassa kuin naapurimaakuntienkin puolella. Työyhteisösovittelut, lähijohtajuus ja työnohjaus sekä hyvinvointimatkailu Satakunnassa haastavat sopivasti aivojumppaan. Luontoliikunta on kuitenkin sitä parasta liikettä - kävellen, pyörällä, kelkalla, suksilla miten milloinkin. Mieli elpyy, ajatus kirkastuu ja kroppa tykkää, vaikka se välillä valittaakin. Kuljeskellessa näkee ja kuulee kaikenmoista, kommentoitavaksi saakka. Arjen pieniä ihmeitä - iloja ja harmeja. Televisiottomana lueskelen asiaa ja asianviertä, nautin kuvattomuudesta ja radion hyvistä puheohjelmista.

message